Prijzen van hout, staal en kunststof rijzen de pan uit
Javascript is uitgeschakeld

Prijzen van hout, staal en kunststof rijzen de pan uit

Geplaatst: 31-05-2021
Prijzen van hout, staal en kunststof rijzen de pan uit

Niet alleen het inhuren van personeel wordt steeds duurder, maar ook de kosten van bepaalde bouwmaterialen zijn in beweging, vooral de prijzen van hout, staal en isolatiemateriaal rijzen de pan uit. De druk op de bouw neemt daardoor toe.

Materiaalprijzen
De afgelopen jaren zijn de materiaalprijzen met gemiddeld 3 a 4 procent gestegen per jaar met enkele uitschieters zoals isolatiematerialen. Ook dit jaar hebben wij weer te maken met een gemiddelde prijsstijging van 3 a 4 procent voor de meeste producten. Een aantal materialen hebben echter te maken met extreme prijsstijgingen waaronder hout, staal en kunststof.

Wet- en regelgeving
Naast bovengenoemde prijsstijgingen zien wij dat de bouwkosten ook stijgen door de toenemende wet en regelgeving rondom duurzaam energiezuinig bouwen. De recente BENG-eisen die in 2021 in zijn gegaan zijn hier een goed voorbeeld van.

Stijging stichtingskosten
De directe bouwkosten stijgen ook in 2021 aanzienlijk. De bouwkosten werken uiteindelijk door in de stichtingskosten. Door de extra marges die de aannemers doorrekenen in combinatie met de extra kosten voor duurzaam energiezuinig bouwen, zien wij dat de stichtingskosten van projecten fors kunnen toenemen.

Actuele richtprijzen
In de huidige markt waarbij de prijzen continu in beweging zijn is het belangrijk om steeds met actuele bouwkosten te werken. Met de nieuwe serie BouwkostenWijzer bieden wij u actuele bouwkosteninformatie.

De nieuwe BouwkostenWijzers 2021 zijn nu te bestellen vanuit de webwinkel.

https://webwinkel.bouwformatie.nl/bouwkostenwijzer/

Overig bouwkostennieuws

 

Onze partners

  • Reynaers Aluminium
  • ROCKWOOL
  • Roval Aluminium
  • Sterk Beton
  • Struyk Verwo Infra
  • Tonzon
  • Kingspan Unidek
Sluit deze advertentie